Паламарчук, Володимир ВіталійовичСологуб, Юрій Іванович2024-10-212024-10-212024Паламарчук, В. В. Гастрономічний туризм як складова концепції розвитку туристичної сфери / В. В. Паламарчук, Ю. І. Сологуб // Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, 21 травня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 249–250.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45068Все більше науковців досліджують місцеву кухню як невід'ємну частину туристичного досвіду. Сучасні досвідчені мандрівники прагнуть особистісного зростання та самореалізації, обираючи напрямки, які забезпечать їм незабутні враження. Туристи все частіше шукають емоційної стимуляції, причому не лише від продукту, а й від емоційного співвідношення ціни та якості.More and more scholars are investigating local cuisine as an integral part of the tourist experience. Today's experienced travelers seek personal growth and self-realization, choosing destinations that will provide them with unforgettable experiences. Tourists are increasingly looking for emotional stimulation, and not only from the product, but also from the emotional value for money.ukкафедра туристичного та готельного бізнесутуристична сферагастрономічний туризмрозвитокtourism sectorgastronomic tourismdevelopmentГастрономічний туризм як складова концепції розвитку туристичної сфериThesishttps://orcid.org/0000-0002-6965-5887