Проблеми та перспективи вітчизняного експорту в сучасних умовах - Швед, Тетяна Володимирівна; Грицай, Вікторія Вікторівна (My University, 2022)
Основними факторами, що вплинули на експортно-імпортні операції під час пандемії визначають загальне зниження економічної активності суб’єктів, що впливає відповідно на скорочення внутрішнього та зовнішнього попиту, порушення логістичних зв’язків між виробниками проміжної та кінцевої продукції, зменшення торгівлі ресурсами тощо. У 2022 р. ситуація погіршилась через повномасштабне вторгнення рф в Україну, через що було втрачено можливість експортувати деякі види продуктів та послуг. The main factors affecting export-import operations during the pandemic are the general decrease in the economic activity of subjects, which affects, respectively, the reduction of internal and external demand, the disruption of logistics connections between producers of intermediate and final products, the reduction of trade in resources, etc. In 2022, the situation worsened due to the full-scale invasion of the Russian Federation into Ukraine, due to which the opportunity to export some types of products and services was lost.
Keywords: експортний потенціал; експорт; державне митне регулювання; мито; state customs regulation; еxport potential; export; duty; кафедра економічної теорії