Особливості формування земельних відносин в агрохолдингах - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2013)
Досліджено динаміку та виявлено сучасні тенденції сільськогосподарського виробництва в аграрному секторі економіки Охарактеризовано загальний стан консолідації сільськогосподарських земель агрохолдингами Висвітлено переваги та недоліки інтегрованих структур та визначено особливості формування їх земельних відносин. Встановлено, що процес концентрації земель у руках великих компаній відбувається за рахунок зменшення кількості "самостійних" малих та середніх сільськогосподарських підприємств.Перерозподіл земель характеризується переуступкою корпоративних прав на оренду міжвеликими господарствами та агрохолдингами та посиленням конкуренції на ринку оренди землі. Розроблено пропозиції щодо впровадження раціонального землекористування агрохолдингами з метою відродження сільських територій

The dynamics of agricultural production in the agrarian sector of the economy were studied and modern trends were identified. The general state of consolidation of agricultural land by agricultural holdings was characterized. It has been established that the process of land concentration in the hands of large companies occurs due to a decrease in the number of "independent" small and medium-sized agricultural enterprises. The redistribution of land is characterized by the transfer of corporate lease rights between large farms and agricultural holdings and increased competition on the land lease market. Proposals have been developed for the implementation of rational land use by agricultural holdings with the aim of revitalizing rural areas
Keywords: сільськогосподарські землі; агрохолдинг; оренда; сільські території; rural development; agriculturalland; agriculturalholding; rental; кафедра економіки і права