Аналіз якості харчових продуктів - Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2014)
Якість харчових продуктів являє собою сукупність властивостей, що визначають ступінь придатності продуктів для вживання їх в їжу відповідно до показників харчової та біологічної цінності за органічним (білки, жири, вуглеводи, ліпіди); вітамінним, мінеральним складом, засвоюваністю; органолептичними властивостями (смак, запах, колір, зовнішній вигляд, консистенція); показникам санітарно-епідемічної бездоганності. Вимоги до якості продуктів харчування піддаються змінам відповідно до розвитку науки, техніки, координуються рівнем життя населення в країні, тому рівень якості харчової продукції можна розглядати як закономірність, що відповідає розвитку галузі, стану науки і техніки, соціально-економічному положенню суспільства. Качество пищевых продуктов представляет собой совокупность свойств, определяющих степень пригодности продуктов для употребления их в пищу в соответствии с показателями пищевой и биологической ценности за органическим (белки, жиры, углеводы, липиды); витаминным, минеральным составом, усвояемостью; органолептическими свойствами (вкус, запах, цвет, внешний вид, консистенция); показателям санитарно-эпидемической безупречности. Требования к качеству продуктов питания подвергаются изменениям в соответствии с развитием науки, техники, координируются уровнем жизни населения в стране, поэтому уровень качества пищевой продукции можно рассматривать как закономерность, соответствует развитию отрасли, состояния науки и техники, социально-экономическому положению общества. The quality of food is the set of properties that determine the degree of suitability of products for their use in food under the food and biological indicators values for organic (proteins, fats, carbohydrates, lipids); vitamin, mineral composition, digestibility; organoleptic properties (taste, odor, color, appearance, texture); sanitary-epidemiological indicators perfection. Quality of food subject to change in accordance with the development of science, technology, coordinated by the standard of living in the country because the quality of food can be seen as a pattern corresponding to the industry, the state of science and technology, socio-economic situation of society.
Keywords: органолептичні властивості; контроль якості; харчові продукти; органолептические свойства; пищевые продукты; контроль качества; organoleptic properties; quality control; food; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції