Колос, Ірина Василівна2017-09-272017-09-272016Колос, І. В. Дуальна природа втрат промислового підприємства в контексті ощадливості / І. В. Колос // Наукові праці НУХТ. - 2016. - Т. 22, № 5 – С. 106-112https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25927У статті встановлено в межах ощадливого виробництва дуальність втрат як джерела неефективного управління промисловим підприємством. Запропоновано систему втрат підприємств харчової промисловості за технологічним і управлінським аспектами в контексті ощадливості, яка містить взаємоузгоджені: основний перелік, головні причини виникнення, можливі шляхи та специфічні методи мінімізації / ліквідації. Враховуючи унікальність промислового підприємства, доведено небезпечність втрат через перевиробництво. Визначено доцільність переведення всіх видів втрат у втрат через очікування, що чинять найменший вплив на результати функціонування промислового підприємства на засадах ощадливості. The duality of lean production wastes as a source of inefficient management of industrial enterprise is set within in the article. The system proposed for the wastes of food industry enterprises in technological and managerial aspects in the context of lean, which contains mutually: the main list, the main causes of the possible ways and specific methods to minimize / eliminate it. Given the uniqueness of the industrial enterprise, the risk of Over-Production Waste is proven. Determine the feasibility of converting all wastes in the Waite Time Waste the expectations that have the least impact on the results of functioning of industrial enterprise on the basis of thrift.uk-UKкафедра обліку і аудитувтратитехнологічний аспектуправлінський аспектощадливе виробництвохарчова промисловістьwastetechnological aspectmanagerial aspectlean productionfood industryДуальна природа втрат промислового підприємства в контексті ощадливостіArticle