Особливості функціонування прикладкової метафори в мовотворості прозаїків ХХІ століття - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2018)
У статті досліджені особливості функціонування прикладкової метафори в мовотворчості прозаїків ХХІ століття Сучасні прозаїки у своїй художній творчості активно послуговуються прикладковою метафорою. Прикладкові метафоричні конструкції різнопланово характеризують художніх персонажів, конкретизують їх зовнішній вигляд, внутрішні якості, вдачу, поведінку, морально-етичні якості, рід занять, професію, національність, соціальний статус. The article deals with the features of the functioning of the imprint metaphor in the creation of the writers of the 21st century. Modern writers in their artistic creativity are actively using an imprint metaphor. Implicit metaphorical designs are diverse in characterizing artistic characters, specifying their appearance, internal qualities, temperament, behavior, moral and ethical qualities, occupation, profession, nationality, social status.
Keywords: вторинна номінація; метафора; прикладкова метафора; кафедра гуманітарних дисциплін; secondary nomination; metaphor; exponent purpose of the course