Метафора як засіб вторинної номінації: лінгвістичний аспект - Приблуда, Людмила Михайлівна; Єроніна, Світлана (My University, 2022)
У роботі досліджено лінгвістичний аспект метафори як засобу вторинної номінації. Схарактеризовано підходи до витлумачення метафори, її основні мовні властивості. Доведено, що метафора є номінативною одиницею, яка породжує нові відтінки значення, створює неповторні, яскраві образи, надає зображуваному експресивної оцінки. Основним принципом створення метафори є порівняння. The linguistic aspect of metaphor as a means of secondary nomination is investigated in the work. Approaches to the interpretation of metaphor, its main properties are characterized. It is proved that metaphor is a nominative unit that generates new shades of meaning, creates unique, vivid images, gives the portrayed an expressive assessment. The main principle of creating a metaphor is comparison.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; вторинна номінація; метафора; образність; порівняння; художнє мовлення; ідіостиль письменника; secondary nomination; metaphor; imagery; comparison; artistic expression; writer's idiostyle