Сутність та роль сільського зеленого туризму у соціально-економічному розвитку країни - Розметова, Олена Григорівна; Сидорук, Наталія (My University, 2017)
У даній статті проаналізовано поняття «сільський зелений туризм» за визначеннями різних авторів. Доведено актуальність сільського зеленого туризму та його значний позитивний влив на соціально-економічний розвиток країни. Досліджено історію розвитку сільського зеленого туризму з XIX ст. по наш час. Проаналізовано стан соціально-економічного розвитку сільської місцевості, рівень зайнятості населення в селі. Зосереджено увагу на перевагах сільського зеленого туризму над іншими видами туризму. In this article, we reviewed the definition of «rural green tourism» as per the different authors. We determined the relevance of rural tourism and his influence on the socio-economic development. We have described the history of rural tourism development from XIX century. until nowadays. The Rural development and employment in the country is analized below as well. A special attention was paid on the advantages of the rural tourism under another types of the tourism.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; сільський зелений туризм; активний відпочинок; соціально-економічний розвиток; населення; сільська місцевість; rural green tourism; recreation; social and economic development; population; rural areas