Перспективи використання сухого екстракту журавлини в харчовій промисловості - Малинка, Сергій; Краснік, Дмитро Вячеславович; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна (My University, 2014)
Під час екстракції у воду переходить значна частина біологічно активних речовин, які під час зневоднення (сушіння) призводять до концентрування більшості досліджуваних компонентів. Деяка частина досліджуваних речовин (наприклад, аскорбінова кислота) втрачається, проте ці втрати не значні, що зумовлено використанням невисоких температур та нетривалий процес виробництва екстракту. During the extraction of the water turns a significant portion of biologically active substances during dehydration (drying) lead to the concentration of most of the studied components. Some of the test substances (eg ascorbic acid) is lost, but this loss is not significant, due to the use of low temperature and a short extract of the production process.
Keywords: харчова промисловість; сухий екстракт; журавлина; food industry; cranberries; dry extract; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів