Перспективи використання амарантового борошна та гуміарабіку при створенні нового асортименту борошняних кондитерських виробів - Дзигар, Ольга Олександрівна; Стадник, Світлана Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2018)
Проведено дослідження впливу амарантового борошна та гуміарабіку на органолептичні та структурно-механічні властивості тіста, підібрано оптимальну концентрацію та вивчено можливості їх застосування при виробництві борошняних кондитерських виробів, зокрема, для створення нового асортименту крекерів. The influence of amaranth flour and gum arabic on the organoleptic and structural-mechanical properties of the dough is investigated, the optimal concentration is selected and the possibilities of their use in the production of confectionery flour are studied, in particular, to create a new range of crackers.
Keywords: нетрадиційна сировина; гуміарабік; амарант; борошняні кондитерські вироби; unconventional raw materials; gum arabic; amaranth; flour confectionery; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів