Перспективи способу жарення кулінарних виробів з електроконтактним тепловим впливом - Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Михайлова, Світлана Валеріївна (My University, 2018)
У статті описано переваги комбінованого способу жарення кулінарних виробів із застосуванням електроконтактного нагрівання у комбінованому режимі з поверхневим та інфрачервоним нагріванням. Наведено результати експериментальних досліджень способу. Обґрунтовано перспективність способу, що полягає у багатьох перевагах, а також різноманітності можливих варіантів здійснення відповідних процесів залежно від виду продукції та потрібного ефекту. The article contains a description and advantages of the combined method of frying of culinary products with the use of electro-contact heating (ECH) in a combined mode with the surface and infrared heating. Presented the results of the experimental researches of the method. Substantiated the perceptivity of methods, which is in many advantages, as well as a variety of possible embodiments of the involved processes, depending on the type of product and the desired effect.
Keywords: електроконтактне нагрівання; жарення; кулінарні вироби; теплова обробка; електричний струм; частота; electro-contact heating; roasting; culinary products; heat treatment; electrical current; frequency; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв