Шидловська, Олена БроніславівнаІщенко, Тетяна ІванівнаМедвідь, Ірина МиколаївнаАндросюк, Ангеліна Михайлівна2017-05-132017-05-132016Використання продуктів переробки ожини в технології пісочного напівфабрикату / О. Б. Шидловська, Т. І. Іщенко, І. М. Медвідь, А. М. Андросюк // Молодий вчений. – 2016. – №12 (39). – С. 70-73.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25220У статті розглянуто доцільність використання порошку з ягід та насіння ожини як джерела біологічно активних речовин в технології пісочного напівфабрикату для підвищення харчової цінності продукції. Встановлено вплив дослідної сировини на фізико-хімічні, структурно-механічні показники якості тіста та готових виробів. Наведено порівняльну органолептичну оцінку пісочних напівфабрикатів збагачених продуктами переробки ожини та надані рекомендації щодо їх дозування. The article examines the feasibility of using powder with berries and seeds blackberries as a source of biologically active substances in the technology of shortcrust semi-finished product to increasing the nutritional value of products. Determined the effect of the investigation raw materials on physicochemical and structural and mechanical indicators of quality of dough and finished products. Shows the сomparative organoleptic assessment of shortcrust semi-finished product enriched with products processing from blackberries and rendered the recommendations of their dosing.uk-UKборошняні кондитерські виробипісочний напівфабрикатпорошок з насіння ожинирastry productsshortcrust semi-finished productseeds blackberry powderкафедра готельно-ресторанної справиВикористання продуктів переробки ожини в технології пісочного напівфабрикатуArticle