Тронько, Микола ДмитровичПолумбрик, Максим ОлеговичКравченко, Віктор ІвановичБальон, Ярослав Григорович2013-03-042013-03-042011Тронько, М. Д. Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України / М. Д. Тронько, М. О. Полумбрик, В. І. Кравченко, Я. Г. Бальон // Ендокринологія. - 2011. - № 2, Т. 16. - С. 189-199.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6690В огляді наведені дані про метаболізм і фізіологічну роль йоду в організмі та описані основні шляхи подолання йодного дефіциту. Докладно описано вплив йодованої солі на якість харчових продуктів та розглянуті методи аналізу йоду в них. The authors of the review present data on the metabolism and physiological role of iodine in the body and describe the main ways of eliminating iodine deficiency. They describe in detail the impact of iodized salt on foodstuff quality and review the methods of iodine analysis in foodstuffs.otherйодйододефіцитйодування продуктів харчуванняiodineiodine deficiencyfoodstuff iodinationкафедра екології та екоменеджментуНаукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення УкраїниArticle