Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України - Тронько, Микола Дмитрович; Полумбрик, Максим Олегович; Кравченко, Віктор Іванович; Бальон, Ярослав Григорович (My University, 2011)
В огляді наведені дані про метаболізм і фізіологічну роль йоду в організмі та описані основні шляхи подолання йодного дефіциту. Докладно описано вплив йодованої солі на якість харчових продуктів та розглянуті методи аналізу йоду в них. The authors of the review present data on the metabolism and physiological role of iodine in the body and describe the main ways of eliminating iodine deficiency. They describe in detail the impact of iodized salt on foodstuff quality and review the methods of iodine analysis in foodstuffs.
Keywords: йод; йододефіцит; йодування продуктів харчування; iodine; iodine deficiency; foodstuff iodination; кафедра екології та екоменеджменту