Кундєєва, Галина ОлексіївнаСоломка, Ольга Миколаївна2020-05-312020-05-312019Кундєєва, Г. О. Економіко-соціальні аспекти розвитку вітчизняної харчової промисловості / Г. О. Кундєєва, О. М. Соломка // Перспективи розвитку обліку, контролю та фінансів в умовах інтеграційних і глобалізаційних процесів : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 20-річчю з дня заснування кафедри обліку та аудиту ХНТУСГ, 05 листопада 2019 р., м. Харків. – Харків : Стильна типографія, 2019. - Ч. 2. – С. 189-192.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31121Досліджено сучасний стан та розвиток вітчизняної харчової промисловості, визначено її соціальне спрямування. Розкрито специфіку державного регулювання ринку харчових продуктів та проблему органічного та виваженого поєднання адміністративних і економічних методів державного регулювання. Запропоновано розширити важелі державного регулювання харчової промисловості соціально-культурними – формуванням культури здоров’я та здоров’язберігаючої поведінки людини, що забезпечить створення відповідного попиту на ринку продовольства.кафедра економічної теоріїхарчова промисловістьдержавне регулювання економікиекономічна безпекакультура здоров’яfood industrygovernmental regulation of economyeconomic securityhealth cultureЕкономіко-соціальні аспекти розвитку вітчизняної харчової промисловостіThesis