Економіко-соціальні аспекти розвитку вітчизняної харчової промисловості - Кундєєва, Галина Олексіївна; Соломка, Ольга Миколаївна (My University, 2019)
Досліджено сучасний стан та розвиток вітчизняної харчової промисловості, визначено її соціальне спрямування. Розкрито специфіку державного регулювання ринку харчових продуктів та проблему органічного та виваженого поєднання адміністративних і економічних методів державного регулювання. Запропоновано розширити важелі державного регулювання харчової промисловості соціально-культурними – формуванням культури здоров’я та здоров’язберігаючої поведінки людини, що забезпечить створення відповідного попиту на ринку продовольства.
Keywords: кафедра економічної теорії; харчова промисловість; державне регулювання економіки; економічна безпека; культура здоров’я; food industry; governmental regulation of economy; economic security; health culture