Особливості мотивації лінгвокультурної інформації інтертекстуальних фразеологізмів в українській і англійській мовах - Галинська, Олена Миколаївна (My University, 2013)
У статті представлено основні джерела лінгвокультурної інформації українських і англійських інтертекстуальних фразеологізмів. Розглянуто мотиви й сюжети аломотивів формування їх образного значення, запозичені з кодів культури (природного, харчового, артефактного та ін.), спільні та специфічні для обох порівнюваних мов. The article deals with the analysis of the main sources of linguistic and cultural information of Ukrainian and English intertextual phraseologisms. Common and specific motives and alomotives of their figurative meaning taken from the cultural codes (natural, food, artefactual) have been described.
Keywords: мотив; код культури; інтертекстуальний фразеологізм; лінгвокультурна інформація; motive; cultural code; intertextual phraseologism; linguistic and cultural information; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації