Вивчення дії комплексного індуктора інтерферону при експериментальному герпетичному менінгоенцефаліті - Скроцька, Оксана Ігорівна; Жолобак, Надія Михайлівна; Антоненко, Світлана Василівна; Карпов, Олександр Вікторович (My University, 2005)
Герпес - одне із найбільш поширених захворювань, що викликається вірусом простого герпесу (ВПГ), йому належить одне із перших місць серед причин смертності від вірусних інфекцій. Заданими ВООЗ близько 90% населення Земної кулі інфіковані ВПГ, а 10-20% із них мають ті чи інші прояви герпетичної хвороби. ВПГ належить етіологічна роль у виникненні енцефаліту, менінгіту та менінгоенцефаліту вірусної природи.

Herpes - one of the most common diseases caused by herpes simplex virus (HSV), it belongs to one of the first leading cause of death from viral infections. ByAccording WHO about 90% of the world's population are infected with HSV, and 10-20% of them have a certain manifestations of HSV disease. HSV belongs etiologic role in causing encephalitis, meningitis and viral meningoencephalitis.
Keywords: індуктор інтерферона; експериментальний герпетичний менінгоенцефаліт; interferon; experimental herpetic meningoencephalitis; кафедра біотехнології і мікробіології