Спосіб виробництва безглютенового хліба (Патент на винахід № 118526) - Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2018)
Спосіб виробництва безглютенового хліба, який відрізняється тим, що при замішуванні тіста додатково використовують сухий яєчний білок в кількості 3-5 % до маси борошна, який попередньо відновлюють у воді температурою 28-30 °C при співвідношенні 1:(6-7) з наступним збиванням протягом 5-6 хв при частоті обертання робочого органу 1,8-5,9 с1. The method of producing gluten-free bread, which is characterized in that, when mixing the dough, an additional dry egg white protein is used in the quantity of 3-5% to the weight of the flour, which is pre-regenerated in water at a temperature of 28-30 °C at a ratio of 1:(6-7) followed by whistling for 5-6 minutes at the rotation frequency of the working organ 1.8-5.9 s-1.
Keywords: безглютеновий хліб; целіакія; рисове борошно; ферментативний гідроліз крохмалю; яєчний білок; gluten free bread; celiac disease; rice flour; enzymatic hydrolysis of starch; egg albumin; кафедра готельно-ресторанної справи