Мельник, Оксана ПетрівнаМанк, Валерій ВеніаміновичТочкова, Оксана Василівна2013-09-172013-09-172012Мельник, О. П. Дослідження процесу адсорбції полісахаридів харчових продуктів глинистими мінералами / О. П. Мельник, В. В. Манк, О. В. Точкова // Дисперсные системы : XXV міжнародна наукова конференція. − Одеса. − 2012. − С. 181-182.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9706Проведено дослідження очищення фруктових соків глинистим мінералом глауконітом в діапазоні температур 20-800С. На прикладі яблучного соку визначено оптимальну температуру у процесах адсорбційного очищення яблучного соку, що становить 740С. A study of fruit juice cleansing clay mineral glauconite in the temperature range 20-800С. For example apple juice determined optimum temperature in the process of adsorption purification of apple juice, which is 740С.uk-UKглауконітяблучний сікадсорбційне очищенняglauconiteapple juiceadsorption purificationкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології консервуваннякафедра експертизи харчових продуктівДослідження процесу адсорбції полісахаридів харчових продуктів глинистими мінералами