Персонал-орієнтований підхід – основа безпеки працівників - Шишков, Андрій Валерійович (My University, 2020)
Стаття присвячена розгляду професійних компетенцій з безпеки праці фахівців. Дані статистичних досліджень показують, що більше ніж у 80 % випадків нещасні випадки трапляються з організаційних причин, тобто однією з найважливіших причин виробничого травматизму є недостатній рівень компетентності персоналу. Проведено аналіз травматизму за 2014—2017рр., який показав, що основною причиною виробничого травматизму є недостатні рівні компетенцій в питаннях організації та проведення виробничих процесів. Передбачено проводити подальші дослідження в цьому напрямку. The article is devoted to the consideration of professional competencies in occupational safety. Statistical studies show that in more than 80 % of cases, accidents occur for organizational reasons, is one of the most important causes of occupational injuries is insufficient staff competence. The analysis of injuries during 2014—2017 was showed the main cause of occupational injuries are insufficient levels of competence in the organization and conduct of production processes. It is planned to conduct further research in this direction.
Keywords: охорона праці; компетенція; модель компетентності; об'єкт управління; ризики; labor protection; competence; competence model; object of management; risks