Змішувач шнековий (Патент на корисну модель № 84070) - Волчко, Анатолій Іванович; Волчко, Андрій Анатолійович; Костін, Володимир Борисович; Ковальов, Олександр Іванович; Скримська, Лілія Вікторівна (My University, 2013)
Змішувач шнековий включає корпус, змішувальний пристрій, завантажувальний та вивантажувальний пристрої. Змішувальний пристрій виконано у вигляді спіральних шнеків, які обертаються в одному напрямку. При цьому змішувальні шнеки мають більший крок спіральної поверхні і робоча зона цих шнеків має на один крок менше ніж транспортуючого шнека. A screw mixer comprises a body, a mixing unit, a loading unit and an unloading one. The mixing unit is made as spiral screws, which rotate in the same direction. In doing so the mixing screws have a larger pitch of the spiral surface, and the working area of said screws has pitches less in number by one than of a transporting screw.
Keywords: крок спіральної поверхні; транспортуючий шнек; змішувальний пристрій; спіральні шнеки; step to spiral surface; transporting screw; the mixing device; spiral screws; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки