Спеціальні розділи математики для економістів - Радзієвська, Олена Іванівна; Кузьмінська, Наталія Леонідівна; Васютинська, Юлія Олегівна (My University, 2016)
Навчальний посібник (І, ІІ частини) написано згідно з програмою курсу «Теорія ймовірностей та математична статистика» для студентів економічних спеціальностей. Лекції попри теоретичний матеріал містять багато прикладів, розв’язання яких приведене не тільки аналітично, але і за допомогою сучасних інформаційних технологій (програм MS Exсel, MathCad). Практичні заняття побудовано на спеціально підібраних задачах, які мають економічну спрямованість. Приведено зразки тестів та контрольних робіт. Рекомендовано студентам економічних спеціальностей очної і заочної форм навчання, аспірантам, викладачам та фахівцям, що вивчають дисципліну самостійно.
Keywords: теорія ймовірностей; випадкова подія; ймовірність випадкової події; дискретна випадкова величина; неперервна випадкова величина; закон розподілу випадкової величини; probability theory; random event; probability of random event; discrete random variable; continuous random variable; law of random variable distribution; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.