Техніко-економічні аспекти рекуперації теплоти відпрацьованих газів - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2017)
В роботі викладено результати теоретичних досліджень та виробничого впровадження технологічних й теплофізичних способів зменшення витрат енергії зневоднення зерна. Обґрунтовано хибність способу рекуперації теплоти відпрацьованих газів способом направлення їх в топкове відділення сушарки. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches and productive introduction of technological and thermophysical methods of reduction of charges to energy of dehydration of grain are in-process expounded. The fallaciousness of method of return of warmth of exhaust gases is reasonable by the method of direction of them in the firebox separation of dryer. Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
Keywords: сушіння; енерго-ощадне сушіння; теплота; рекуперація теплоти; зерно; heat regeneration; energy economy drying; grain; energy content; drying apparatus; drying; кафедра технології зберігання і переробки зерна