Потапенко, Сергій ІвановичЄмельянова, Ніна ОлександрівнаУкраїнець, Анатолій ІвановичМукоїд, Роман МиколайовичЧумакова, Олена ВолодимирівнаЛапшин, В.Мілютін, А.2012-12-132012-12-132006Пророщені зерна злакових культур. Перспективи їх використання у харчовій промисловості / С. І. Потапенко, Н. О. Мілютін, В. Лапшин та ін. // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 7. - С. 19-21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4286В процесі пророщування злаків під дією ферментів, що при цьому активізуються і утворюються, проходять процеси гідролізу високомолекулярних сполук, в результаті чого змінюється хімічний склад зерна: накопичуються цукри, білки, амінокислоти, збільшуються вміст вітамінів, фітогормонів. Пророщені злаки можна використовувати як основу при виготовленні різних харчових продуктів, сприяючих оздоровленню людини. In the process of germination of cereals under an enzymosis, which here activate and appear, the processes of hydrolysis of high molecular connections pass, chemical composition of grain changes as a result: accumulate sugar, squirrel, amino acid, increased maintenance of vitamins, fitogormonov. Germination cereals can be used in quality basis at making of different food products, cooperant making healthy of man.otherсолодсолодорощенняферментаціяферментиамінокислотицукриколіркислотністьmaltmaltingfermentationenzymesamino acidssugarscoloracidityкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПророщені зерна злакових культур. Перспективи їх використання у харчовій промисловостіArticle