Дослідження та удосконалення технології ароматного спирту з цитрусової сировини - Борисенко, Андрій Іванович (My University, 2012)
Однією із основних умов виробництва високоякісних особливих горілок і лікеро-горілчаних напоїв є застосування ароматних спиртів, які надають їм специфічного, притаманного тільки їм присмаку і аромату. Тому удосконалення їх технології з метою збільшення їх виходу і максимального збереження ароматичних речовин вихідної сировини є актуальною проблемою лікеро-горілчаного виробництва.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; спирт ароматний; ефірна олія лимону; aromatic alcohol; essential oil of lemon