Методологія оптимізації нутрієнтного складу функціональних продуктів для харчування військовослужбовців - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2015)
Метою роботи є розроблення алгоритму методу оптимізації нутрієнтного складу функціональних харчових продуктів, призначених до включення в раціон харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Пріоритетними критеріями оптимізації обрано норми фізіологічних потреб в харчових речовинах та енергії заданої категорії споживачів. Оптимізація асортиментного переліку харчових інгредієнтів, які використовуються при виробництві функціональних харчових продуктів, здійснювалася з метою досягнення балансу їх нутрієнтного складу і, як наслідок, захисту організму військовослужбовців від несприятливих чинників навколишнього середовища та профілактики найбільш розповсюджених захворювань. The aim is to develop an algorithm optimization method nutriyentnoho of functional food products intended for inclusion in the diet of the Armed Forces of Ukraine. The priority criteria optimization elected norms physiological needs for nutrients and energy a given category of consumers. Optimize assortment list of food ingredients that are used in the production of functional foods, was carried out in order to achieve balance nutriyentnoho their composition and as a result, soldiers protecting the body from adverse environmental factors and prevention of the most common diseases.
Keywords: військовослужбовці; нутрієнтновий склад; продуктів харчування; military; nutriyentnovyy composition; food; кафедра технології оздоровчих продуктів