Дослідження основних параметрів електричного розряду на екстракційну здатність шишок хмелю - Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2022)
У тексті розглядається фізична природа електрогідроудару в рідині, а саме утворення ударної хвилі під час спеціально сформованого імпульсного високовольтного електричного розряду. Це призводить до розвитку гідромеханічних явищ, які виникають під час вибуху зарядів хімічного або при фокусуванні потужного моноімпульсного випромінювання оптичного квантового генератора. Описується вплив амплітуди напруги розрядного струму і кількості розрядів на екстракційну здатність шишок хмелю.
Keywords: електрогідроудар; ударна хвиля; гідравлічний удар; екстракційна здатність; шишка хмелю; electrohydraulic shock; shock wave; hydraulic shock; extraction capacity; hop cone; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв