Стабнікова, Олена ВсеволодівнаУстинов, Юрій ВасильовичЛаріонова, І. В.Антонюк, Марія МиколаївнаЛич (Ткаченко), Інна Валентинівна2013-02-142013-02-142004Стабнікова, О. В. Вибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищі / О. В. Стабнікова, Ю. В. Устинов, І. В. Ларіонова, М. М. Антонюк, І. В. Ткаченко // Наукові праці НУХТ. – 2004. – № 15. – С. 12-14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6301Проведено досліди, спрямовані на вибір оптимального режиму внесення джерела селену (у вигляді селеніту або гідроселеніту) в живильне середовище в процесі вирощування хлібопекарських дріжджів, що забезпечував би отримання продукту високої якості. Показано недоцільність порційного внесення джерела селену в живильне середовище при виробництві селенозбагачених дріжджів. Рекомендовано застосування одноразового внесення селеновмісного розчину на початку культивування. The aim of present research was the study the influence of the periodic addition selenium to the medium on the yeast quality. The quality of yeast cultivated with the portion addition of selenium changed for the worse comparing with the control. The most optimal variant was the addition the solution of NaHSe03 one time at the beginning of the cultivation.uk-UKселенрозчиндріжджі Saccharomyces cerevisiaeseleniumsolutionyeast Saccharomyces cerevisiaeкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищіArticle