Кріогенна техніка і технологія : навчальний посібник - Масліков, Максим Михайлович (My University, 2010)
Розглянуто теоретичні основи кріогенної техніки, властивості речовин в області кріогенних температур. Описані будова, принцип дії, способи розрахунку систем зрідження газів та кріорефрижераторів. Описані кріогенні технології, що використовуються у різних галузях промисловості. Theoretical principles of cryogenic engineering, material properties in cryogenic temperatures are described. The structure, operation principle, calculation methods for gases liquefying systems & cryorefrigerators are described. Cryogenic technologies used in various industries are described.
Keywords: кріогеніка; кріотехнології; cryogenic; cryotechnologies; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв