Вайвала, Р. В.Коваль, Ольга Андріївна2019-06-182019-06-182019Вайвала, Р. В. Соєві продукти в інноваційних технологіях ресторанного господарства / Р. В. Вайвала, О. А. Коваль // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 19 - 20 березня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – С.81-82https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29789Проведені японськими вченими медичні дослідження довели, що соєві продукти мають істотний вміст фосфоліпідів (1,5-2,5% у соєвій олії) що є антиоксидантів, порівняно з іншими рослинними культурами, а також тригліцериди (95-97% у соєвій олії), ненасичених жирних кислот, токоферолів, ізофлавоноїдів та сапонінів (0,5-2,2%). Разом з тим можна зазначити, що соєві продукти мають низький вміст крохмалю (1-1,5%), та вміст вуглеводів (22-35%), що робить їх переважно баластними речовинами (як, наприклад, клітковина та геміцелюлоза), а також мають помірний вміст мікро- та мікроелементів і вітамінів. Соєві продукти є потенційно можливим замінником білків та жирів тваринного походження через досить високий вміст білків, які добре засвоюються організмом людини, а також мають у складі велику кількість ненасичених жирних кислот, відносно низький вміст вуглеводів та ізофлавоноїдів, дозволяє знизити потребу організму людини в інсуліні, а сапоніни здатні поліпшити процес утворення клітин крові. Medical studies conducted by Japanese scientists have shown that soy products have a significant content of phospholipids (1.5-2.5% in soybean oil) which is an antioxidant compared with other plant cultures, as well as triglycerides (95-97% in soybean oil), unsaturated fatty acids, tocopherols, isoflavones and saponins (0.5-2.2%). However, it can be noted that soy products have a low starch content (1-1.5%), and carbohydrate content (22-35%), which makes them mainly ballast substances (such as fiber and hemicellulose), as well as have a moderate content of micro-and micronutrients and vitamins. Soy products are a potential substitute for proteins and fats of animal origin through a relatively high content of proteins that are well absorbed by the human body, and also contain a large amount of unsaturated fatty acids, a relatively low content of carbohydrates and isoflavonoids, which reduces the need of the human body for insulin, and saponins able to improve the formation of blood cells.uk-UKкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїсояпродукти переробки соїтофуsoybeansoy productstofuСоєві продукти в інноваційних технологіях ресторанного господарстваThesis