Застосування ультразвуку для дослідження процесу набухання екструдатів - Ромашко, Олена Василівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Лазаренко, Михайло Васильович; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2003)
Набухання екструдатів важлива, але мало досліджена характеристика. Запропоновано досліджувати набухання за допомогою ультразвукового методу. Представлено результати дослідження процесу набухання екструдатів пшеничного і картопляного крохмалю при різних співвідношеннях з водою.
Keywords: екструдований крохмаль; набухання; ультразвуковий метод; імпульс; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра фізики та професійної безпеки; экструдированный крахмал; набухание; ультразвуковой метод; импульс; extrusion starch; swelling; ultrasonic method; impulse