Kuzmin, OlegShendrik, Tatiana2017-05-292017-05-292016Kuzmin, O. Prospective assessment of the use of the carbonized wood waste of food industry for the production of activated carbon / O. Kuzmin, T.Shendrik //Food Science for Well-being (CEFood 2016) : 8th Central European Congress on Food 2016, 23-26 May. - K. : NUFT, 2016. - Р. 109https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25380The paper assessed perspectives of carbonated wood waste for the production of activated carbon, so it can be concluded that the introduction of resource-saving and environmental technologies will lead to restored production in the food industry. В роботі оцінена перспективність використання карбонізованих деревних відходів для виробництва активного вугілля, тому можна зробити висновок, що впровадження ресурсозберігаючих та природоохоронних технологій призведуть до відновлюваного виробництва у харчовій промисловості.en-USдеревні відходиwood wastesактивне вугілляactive coalхімічна активаціяchemical activatingкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїProspective assessment of the use of the carbonized wood waste of food industry for the production of activated carbonOther