Інформаційна технологія прогнозування показників якості радіозв’язку із використанням звітів змагань з радіоспорту - Мошенський, Андрій Олександрович (My University, 2013)
Дисертацію присвячено дослідженню та побудові інформаційних технологій для розроблення і впровадження баз і сховищ даних комп’ютерної підтримки рішень для організації радіозв’язку в діапазоні коротких хвиль; розроблення інформаційної технології прогнозування показників якості радіозв’язку на основі результатів експериментальних досліджень по визначенню загасання радіохвиль гектометрового та декаметрового діапазону на іоносферній радіотрасі з використанням статистичних процедур; методика проведення досліджень із залученням аматорської радіослужби; методика проведення досліджень під час міжнародних змагань з радіозв’язку. The thesis deals with the construction and information technology for the development and implementation of databases and data warehousing computer support solutions for organizations in a range of short radio waves, development of information technology forecasting quality wireless communication based on the results of experimental studies to determine the attenuation of radio waves and hektometrovoho decameter range on ionospheric radiotrasi using statistical procedures, methods of research involving amateur radio service, methods of research in international competitions in radio.
Keywords: змагання з радіоспорту; інформаційна технологія; сховище даних; радіозв’язок; короткі хвилі; прогноз; образний аналіз; статистична обробка; моделювання; експеримент; radio contests; information technology; data storage; radio communications; short wave; forecast; imagery analysis; statistical processing; simulation; experiment; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки