Антимікробна активність мікробних наночасток золота - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2021)
Однією з важливих проблем сьогодення є бактеріальна резистентність до протимікробних засобів. Це призвело до активного пошуку нових антимікробних препаратів, серед яких виділяють препарати наночасток металів, особливо наночасток золота (AuNPs). Показано можливість використання наночастинок золота проти збудників захворювань легень, дерматитів, кишкових та очних інфекцій.
Keywords: наночастинки золота; мікроорганізми; антимікробна активність; gold nanoparticles; microorganisms; antimicrobial activity; кафедра біотехнології і мікробіології