Збитий кисломолочно-рослинний десерт з насінням чіа - Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович (My University, 2020)
Встановлено доцільність використання харчової емульсії та насіння чіа в технології збитого кисломолочно-рослинного десерту. Інноваційний збитий десертний продукт характеризується підвищеною харчовою цінністю за вмістом поліненасичених жирних кислот з одночасними приємними смаковими властивостями та нормативними фізико-хімічними показниками якості. The expediency of using food emulsion and seeds has been established chia in the technology of whipped sour milk and vegetable dessert. Innovative downed dessert product is characterized by high nutritional value in content polyunsaturated fatty acids with a pleasant taste properties and normative physicochemical quality indicators.
Keywords: харчова емульсія; насіння чіа; купажована олія; поліненасичені жирні кислоти; казеїнат натрію; food emulsion; chia seeds; blended oil; polyunsaturated fatty acids; sodium caseinate; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції