Морозиво діабетичного призначення - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Тєлєгін, Кирил (My University, 2015)
Дієтотерапія є важливим фактором лікування цукрового діабету. При цій хворобі виникає абсолютна чи відносна недостатність інсуліну, що викликає порушення здатності організму засвоювати клітинами цукор, тобто глюкозу з крові. Метою діабетичного харчування є зниження навантаження на підшлункову залозу, нормалізація функції органів травлення, підвищення захисних сил організму.
Keywords: морозиво; цукрозамінники; дієтотерапія; ice cream; sweeteners; diet; кафедра технології оздоровчих продуктів