Пристрій для укладання пляшок в тару (Патент на корисну модель № 80254) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Жарова, Світлана Іванівна; Кащенко, Вадим Сергійович (My University, 2013)
Пристрій для укладання пляшок в тару, що складається із рухомого багатострічкового стола-накопичувача для пляшок, конвеєра транспортної тари, горизонтальної рухомої траверси з пневмоприводом, демпферної пружини, візка з рухомою захватною головкою з пляшками, рухомої захватної головки, каретки вертикального переміщення горизонтальної рухомої траверси, підтримуючого паса, напрямного блока, вертикальної нерухомої колони і противаги каретки вертикального переміщення горизонтальної рухомої траверси, який відрізняється тим, що горизонтальна рухома траверса, всередині якої розташований пневмопривід, має демпферну пружину, яка, стискаючись, компенсує величину згинального моменту при переміщенні захватної головки з пляшками вздовж горизонтальної рухомої траверси при їх укладанні в транспортну тару, при цьому рух самого візка з захватною головкою з пляшками здійснюється одним пневмоприводом. Device for stacking bottles in a container consisting of a movable table bahatostrichkovoho storage for bottles, conveyor transport container, a horizontal traverse moving pneumatic, spring damper, with a movable trolley Gripping head with bottles, moving CAPTURE head, carriage vertical movement of the movable horizontal traverses, supporting belt, the guide block, fixed vertical columns and counterweight carriage vertical movement of the movable horizontal traverses, characterized in that the movable horizontal traverse, inside which is pneumatic and has a spring damper, which styskayuchys compensates the value of the bending moment CAPTURE when moving head with bottles moving along the horizontal traverse at their conclusion in the shipping container, and the movement of the trolley with the pickup head with bottles by one pneumatic.
Keywords: пристрій; укладання; пляшка; тара; device; stacking; bottle; container; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки