Застосування відходів олійно-жирової та спиртової промисловості як органічне добриво у сільському господарстві - Семенова, Олена Іванівна; Шпякіна, Анна Ігорівна (My University, 2015)
Відходи підприємств олійно-жирового чи спиртового виробництва можуть використовуватись як добриво в агроценозах. Кількість внесених до грунту відходів не повинна погіршувати нативні властивості грунту і екотоксикологічний стан суміжних з грунтом середовищ. Розвиток виробництва органо-мінеральних добрив та впровадження їх у сільськогосподарську практику дає змогу комплексно вирішувати питання сировинних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища та забезпечити подальший розвиток аграрного виробництва. Wastes of oil and fat production or alcohol can be used as fertilizer in agrocenoses. Number listed in the waste soil must not impair the properties of native soil and ecotoxicological condition related to soil environments. The development of organic fertilizers and introducing them into agricultural practice enables to solve the issue of raw materials, environmental protection and ensure further development of agriculture.
The use of waste oil and fat and alcohol industry as organic fertilizer in agriculture
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; відходи; добрива; барда; сільське госпорадство; грунти; отходы; удобрения; сельское хозяйство; почвы; waste; fertilizer; bard; agriculture; soils