Вибір продуцента для отримання напівсинтетичного препарату ронасан - Мілян, Владислав Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2014)
Ронасан - сульфатоване похідне полісахариду родексману, полісахарид отримують шляхом культивування дріжджів Rhodotorula rubra. Препарат володіє гіполіпідемічними властивостями, та на відміну від інших препаратів ( пробукол, ловастатін, холестирамін ) не спричиняє побічних ефектів та є абсолютно безпечним для організму пацієнта. Ronasan - sulfated polysaccharide derivative rodeksmanu, a polysaccharide produced by culturing the yeast Rhodotorula rubra. The drug has a lipid-lowering properties, and in contrast to other drugs (probucol, lovastatin, cholestyramine) does not cause side effects and is completely safe for the patient.
Keywords: ронасан; полісахарид; продуцент; ronasan; polysaccharide; producers; кафедра біотехнології і мікробіології