Перспективи використання барвників, іммобілізованих на іонообмінниках для твердофазного спектрофотометричного визначення мікроелементного складу харчових продуктів - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2013)
На основі результатів систематичного дослідження взаємодії іонів металів і органічних кислот з сульфофталеїновими, триарилметановими, родаміновими, поліметиновими та азобарвниками, іммобілізованими на полімерних іонообмінниках АВ-17х8 та КУ-2х8, обрано найбільш перспективні гетерофазні реагенти для концентрування і твердофазного спектрофотометричного визначення мікрокількостей іонів Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ті (IV) на рівні 0,1-0,5 ГДК і нижче. Based on a systematic study of the interaction of metal ions and organic acids with sulfoftaleyinovymy, tryarylmetanovymy, rodaminovymy, polymethine and azo dyes, immobilized on polymeric ion exchanger AV-17h8 and KU-2h8, selected the most promising heterophase reagents for concentration and solid phase spectrophotometric determination of trace ions Cu (II ), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) at 0.1-0.5 MPC and below.
Keywords: барвник; мікроелементний склад; харчові продукти; trace element composition; food; dyer; кафедра харчової хімії