Напрями удосконалення інформаційних потоків на підприємстві - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Скліфус, Ірина Сергіївна (My University, 2019)
Основні завдання керівника будь-якого підприємства – забезпечити його ефективну діяльність, конкурентоспроможність на ринку, створити і впровадити працюючу структуру управління, забезпечити високу ефективність роботи персоналу. Кожен відділ підприємства потребує чіткої організації, яка забезпечує надання актуальної та всебічної інформації для управління процесами на виробництві. Отже, підприємство має потребу у впровадженні в процеси управління програм, що забезпечують підвищення вірогідності інформації, швидкості її обробки, документації та даних для прийняття рішень. Однак сьогодні ще далеко не всі організації автоматизували виконання виробничих завдань, пов'язаних зі специфікою їх діяльності. Наявність цих та інших питань обумовлює актуальність теми дослідження. У даній статті розглянуто значення інформаційного забезпечення системи управління підприємством як необхідної умови оптимізації організаційно-управлінських рішень. Розкрито сутність понять інформаційного забезпечення та організації інформаційного забезпечення системи управління підприємством. Розглянуто завдання, які вирішуються шляхом вдосконалення інформаційного забезпечення управління організацією. The main tasks of any manager of the enterprise - to become a competitive company, to be the market leader, to create and implement a working management structure, to ensure high efficiency of staff. Every department of an enterprise needs an absolute organization that provides up-to-date and comprehensive information to manage production processes. Therefore, the enterprise needs to implement programs in management processes that improve the speed of processing and the reliability of information, documentation and data for decision making. However, today, not all organizations have automated the performance of production tasks related to the specifics of their activities. The presence of these and other questions determines the relevance of the research topic. In this article the importance of information support of the enterprise management system is considered as a necessary condition for optimization of organizational and managerial decisions. The essence of concepts of information support and organizations of information support of the enterprise management system is revealed. The tasks that are solved by improving information management of the organization are considered.
Keywords: кафедра маркетингу; інформаційні потоки; інформація; підприємство; інформаційна система; інформаційні ресурси; система управління; інформаційне забезпечення; management system; information; enterprise; information system; information resources; information flows; information support