Гуцало, Інна ВолодимирівнаЛітвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаНосенко, Тамара ТихонівнаМанк, Валерій Веніамінович2017-07-122017-07-122016Аналіз спектрів відбивання соняшникового насіння з різним вмістом олеїнової кислоти / І. В. Гуцало, C. І. Літвинчук, Т. Т. Носенко, В. В. Манк // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма і матеріали п’ятої міжнародної науково-технічної конференції , 7–8 листопада 2016 р. – К. : НУХТ, 2016. – С. 165-166.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25772Порівняльний аналіз спектрів відбивання в ближній інфрачервоній області обрушеного та необрушеного насіння соняшнику з різним вмістом олеїнової кислоти показав, що всі спектри за своїм характером досить подібні, але помітна різниця в рівні відбивання між низьким і високим вмістом олеїнової кислоти та те, що обрушене насіння, незалежно від сорту соняшника, має однаковий початковий коефіцієнт відбивання R, вищий за необрушені зразки. A comparative analysis of reflection spectra in the near infrared region of hulled and unrefined sunflower seeds with different contents of olein acid showed that all spectra are similar in nature, but there is a difference in the reflection level between low and high olein acid content that hulled seeds, independently from sunflower varieties, have the same initial reflectance R, higher than that of unrefined specimens.uk-UKкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівінфрачервона областьолеїнова кислотаinfrared regionoleic acidкафедра фізики та професійної безпекиАналіз спектрів відбивання соняшникового насіння з різним вмістом олеїнової кислотиThesis