Котков, Сергій Вячеславович2021-03-222021-03-222015Котков, В. С. Економічні засади визначення доданої вартості в цукровій промисловості України / В. С. Котков // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 43–52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32956У статті досліджено економічні засади визначення доданої вартості з використанням сучасного методичного інструментарію фінансового менеджменту. На прикладі цукрової промисловості України визначено розмір доданої вартості та її відношення до реалізованої продукції як показник ефективності управління цукровою промисловістю. Розраховано частку цукрової промисловості в структурі виробництва харчових продуктів і ВВП України. Визначено показ ники інноваційної активності підприємств цукрової промисловості в 2013 році. Встановлено, що протягом 2008—2013 рр. намітилася позитивна тенденція показника доданої вартості на 1 грн реалізованої продукції, що свідчить про підвищення ефективності роботи та посилення інноваційної активності підприємств цукрової галузі протягом досліджуваного періоду.otherекономічна додана вартістьдодана вартість виробництва цукруваловий внутрішній продуктчистий прибуток цукрової промисловостіпоточні матеріальні витратиінноваційна активність підприємств цукрової промисловостіефективність управлінняЕкономічні засади визначення доданої вартості в цукровій промисловості УкраїниArticle