Застосування пряно-ароматичних фітодобавок при створенні нового асортименту виробів з листкового тіста - Дзигар, Ольга Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна; Букшина, Людмила Семенівна (My University, 2017)
У статті проаналізовано перспективу використання пряно-ароматичної сировини, зокрема листків монарди двійчастої та пажитника сінного при створенні нового асортименту борошняних кондитерських виробів. Встановленно, що використання листків монарди двійчастої та пажитника сінного покращить органолептичні властивості та буде слугувати природним антиоксидантом, що позитивно вплине на якість жиру та збільшить терміни придатності виробів. The article analyzes the prospect of using spicy-aromatic raw materials, in particular sheets of monarda didyma and fenugreek foenum-graecum when creating a new assortment of flour confectionery products. It is established that the use of leaves of monarda didyma and fenugreek foenum-graecum will improve the organoleptic properties and will serve as a natural antioxidant, which will positively affect the quality of fat and increase the shelf life of the products.
Keywords: кондитерські вироби; листково тісто; монарда двійчаста; пажитник сінний; антиоксиданти; пряно-ароматична сировина; confectionery; puff pastry; monarda didyma; enugreek foenum-graecum; antioxidants; spice-aromatic raw materials; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів