Гіпохолестеринемічна та протеолітична активність лактобактерій in vitro - Старовойтова, Світлана Олександрівна; Орябінська, Лариса Борисівна; Горчаков, Володимир Юрійович (My University, 2007)
Досліджено здатність 14 штамів молочнокислих бактерий роду Lactobacillus ассіміліровать холестерин in vitro. Показано пряму залежність між здатністю лактобактерий асимілювати холестерін і збереженням ними життєздатності в агресивних умовах шлунково-кишкового тракту, а також продукцією ними зовнішніх протеолітичних ферментів. Fourteen strains of lactic acid bacteria of genus Lactobacillus were assessed for assimilation of a cholesterol in vitro. Direct dependence was shown between ability of lactic acid bacteria to as+ similate a cholesterol and saving by them viability in the aggressive conditions of gastro+intestinal tract, and also products by them external photolytic enzymes.
Keywords: молочнокислі бактерії; гіпохолестеринемічна активність; протеолітична активність; lactic acid bacteria; hypocholesterolemic activity; proteolytic activity; кафедра біотехнології і мікробіології