Технологічні властивості порошку з топінамбуру - Мельник, Оксана Петрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій Володимирович (My University, 2014)
В раціоні сучасної людини питомий обсяг посідають кисломолочні продукти, особливо йогурти, десерти, сиркові маси тощо. Ринок кисломолочних продуктів з наповнювачами та харчовими добавками розширюється більшою мірою за рахунок використання зарубіжних харчових добавок, в тому числі синтетичного походження. Тому на перший план виступають продукти даної групи, які містять натуральні інгредієнти та структуроутворювачі: плодово-ягідну та овочеву сировину, натуральні барвники та ароматизатори, структуроутворювачі рослинного походження. In the diet of modern man specific volume occupied by dairy products, especially yoghurts, desserts, cheese mass and so on. The market of dairy products excipients and food additives expands more due use of foreign food additives, including synthetic origin. Therefore, the foreground of this group of products that contain and structure-natural ingredients: fruit and berry and vegetable raw materials, natural colors and flavors, structure-plant origin.
Keywords: йогурт; десерти; топінамбур; yogurt; jerusalem artichokes; desserts; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра готельно-ресторанної справи