Актуальність розроблення безглютенових борошняних кондитерських виробів - Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2020)
Представлено розробки борошняних кондитерських виробів з застосуванням рисового, кукурудзяного, гречаного борошна та цукрозамінників. Встановлено, що застосування безглютенового борошна потребує коригування рецептурних композицій кексів та бісквітів. It is presented the developments of flour confectionery using rice, corn, buckwheat flour and sugar substitutes. It is determined that use of gluten-free flour requires adjustment of the recipe of cupcakes and sponge cakes.
Keywords: целіакія; безглютенове борошно; цукрозамінники; здобне печиво; кекси; бісквіти; celiac disease; gluten-free flour; sugar substitutes; butter cookies; cupcakes; sponge cakes; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів