Дорохович, Вікторія Віталіївна2021-02-012021-02-012020Дорохович, В. В. Актуальність розроблення безглютенових борошняних кондитерських виробів // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 21–22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32492Представлено розробки борошняних кондитерських виробів з застосуванням рисового, кукурудзяного, гречаного борошна та цукрозамінників. Встановлено, що застосування безглютенового борошна потребує коригування рецептурних композицій кексів та бісквітів. It is presented the developments of flour confectionery using rice, corn, buckwheat flour and sugar substitutes. It is determined that use of gluten-free flour requires adjustment of the recipe of cupcakes and sponge cakes.otherцеліакіябезглютенове борошноцукрозамінникиздобне печивокексибісквітиceliac diseasegluten-free floursugar substitutesbutter cookiescupcakessponge cakesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівАктуальність розроблення безглютенових борошняних кондитерських виробівThesis