Дробарка ударної дії для подрібнення твердих відходів (Патент на корисну модель № 61426) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Ільюченко, Світлана Федорівна (My University, 2011)
Дробарка ударної дії для подрібнення твердих відходів, що містить корпус із завантажувальним отвором, розміщений в середині ротор з набраними дробильними елементами, деякі з яких оснащені пружинними елементами, яка відрізняється тим, що в нижній частині корпусу розміщено решітку з отворами, дробильні елементи ротора набрані з декількох пар дисків, кожен з яких має рухомі молотки, закріплені шарнірно з можливістю обертатись, та насічки на бокових поверхнях дисків у вигляді зубців,кожен другий диск пари оснащено ступицею та пружинами, а на бічній стінці корпусу, протилежній завантажувальному отвору, розміщенні відбивні плити, закріплені за допомогою шарнірів та пружин.

Impact crusher for crushing of solid waste that contains the boot shell hole, located in the middle of the rotor recruited crushing elements, some of which are equipped with spring elements, characterized in that the lower part of the body placed grid with holes, crushing rotor elements drawn from several pairs of disks, each of which is movable hammers pivotally mounted with the possibility to revolve, and the notches on the sides of disks in the form of teeth, each pair has a second disc hub and springs, and on the side of the chassis opposite boot opening, placing reflective plates attached by hinges and springs.
Keywords: дробарка; crusher; подрібнення; відходи; crushing; waste; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки