Інтелектуальний потенціал - складова розвитку конкурентоспроможності підприємства - Якимович, Альона; Литвинюк, Ольга Петрівна (My University, 2014)
Ефективний менеджмент сучасного підприємства, в основі якого лежить процес створення та максимізації вартості для власників та інших стейкхолдерів, передбачає, в першу чергу, управління потенціалом підприємства. В умовах ринкової економіки основним джерелом успіху стає сукупність можливостей та ресурсів, які має підприємство, тобто так званий інтелектуальний потенціал. Effective management of modern enterprises, which is based on the process of creating and maximizing value for owners and other stakeholders, provides primarily management potential business. In a market economy the main source of success is a set of capabilities and resources of the company, ie the so-called intellectual potential.
Keywords: інтелектуальний потенціал; конкурентоспроможність; підприємство; intellectual potential; competitiveness; enterprise; кафедра економіки праці та менеджменту