Застосування природних барвників в рецептурах шоколадних виробів - Собко, Олексій Анатолійович; Сергієнко, Маргарита Сергіївна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2023)
У тезі проаналізовано можливість застосування натуральних барвників при виробництві кольорових шоколадних мас та глазурей. На конкретних прикладах розглянуто можливість створення необхідної кольорової гами продукту за рахунок правильного використання рослинної сировини або природних мінералів. Відмічено важливість підбору оптимальних умов зберігання шоколадних виробів для збереження необхідних їх колірних характеристик. The possibility of application natural dyes in the production of colored ones chocolate masses and glazes is analyzed in the thesis . On specific examples, the possibility of creating the necessary color range of the product due to the correct use of plant raw materials or natural minerals is considered. The importance of choosing optimal storage conditions for chocolate products to preserve their necessary color characteristics was noted.
Keywords: шоколад; харчові барвники; пігменти; рослинна сировина; мінерали; chocolate; food colorings; pigments; plant material; minerals; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів