Собко, Олексій АнатолійовичСергієнко, Маргарита СергіївнаКохан, Олена Олександрівна2023-08-282023-08-282023Собко, О. Застосування природних барвників в рецептурах шоколадних виробів / О. Собко, М. Сергієнко, О. Кохан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч.1. – С. 153https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41028У тезі проаналізовано можливість застосування натуральних барвників при виробництві кольорових шоколадних мас та глазурей. На конкретних прикладах розглянуто можливість створення необхідної кольорової гами продукту за рахунок правильного використання рослинної сировини або природних мінералів. Відмічено важливість підбору оптимальних умов зберігання шоколадних виробів для збереження необхідних їх колірних характеристик. The possibility of application natural dyes in the production of colored ones chocolate masses and glazes is analyzed in the thesis . On specific examples, the possibility of creating the necessary color range of the product due to the correct use of plant raw materials or natural minerals is considered. The importance of choosing optimal storage conditions for chocolate products to preserve their necessary color characteristics was noted.otherшоколадхарчові барвникипігментирослинна сировинамінералиchocolatefood coloringspigmentsplant materialmineralsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування природних барвників в рецептурах шоколадних виробівThesis