Ожиріння та методи його лікування - Анісімова, С.І.; Волошина, Олена Семенівна; Антонюк, Марія Миколаївна (My University, 2009)
Проведено огляд сучасної літератури щодо висвітлення медико-соціальної проблеми ожиріння. Виділено причини та фактори, що призводять до розвитку ожиріння у різних вікових категоріях. Показано спосіб підрахунку ступеню ожиріння та ризики розвитку захворювань, повязані з ним. Представлено методи лікування захворювання The examination of modern literature in relation to medical and social problem of obesity is conducted. Authors selected reasons and factors which result to the development of obesity in differen age categories. It is shown the method of calculation of obesity degree and risks of development of diseases connected with obesity. The methods of obesity treatment are presented.
Keywords: ожиріння; вісцеральна жирова тканина; індекс маси тіла; харчування; супутні захворювання; obesity; visceral fatty tissue; index of body weight; nutrition; attendant diseases; кафедра біотехнології і мікробіології